Kuchnia

W naszym przedszkolu posiłki są przygotowane w nowoczesnej, dobrze wyposażonej kuchni, która działa według procedur HACCP i jest pod stałym nadzorem stacji sanitarno-epidemiologicznej. Nie używamy półproduktów, nie używamy białego cukru i przypraw zawierających glutaminian sodu. Produkty żywnościowe są dostarczane przez profesjonalne firmy, a jadłospis jest układany według wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. Codziennie nasz kucharz przygotowuję cztery posiłki: śniadanie, zupę, drugie danie i podwieczorek. Posiłki są nielimitowane, dzieci jedzą tyle, ile potrzebują. W naszym przedszkolnym jadłospisie znajdują się owoce, warzywa, sałatki i surówki. Chętnie jemy ciecierzycę, soczewicę, owsiankę z dodatkami, naleśniki, pankaces, różnego rodzaju kaszę oraz suszone owoce. Wszelkiego rodzaju ciasta, pasztety, kopytka, kluski leniwe, pierogi i musy owoce robimy sami. Nie kupujemy produktów przetworzonych i gotowych. Musicie tylko wiedzieć, że kotlet daje porządność a surówka jest dobra na oczy 😉

Naszymi kreatorami smaku są Pani Asia i Pani Tatiana. Zdecydowanie cała dwójka rozpieszcza nas kulinarnie…zupy, dania mięsne, wege, naleśniki, pancakes….to poezja smaku a własnej roboty pasztet to mistrzostwo świata. Zawsze są uśmiechnięci i pełni pasji do gotowania 🙂